Wat is de kracht van kleur?

We krijgen allemaal wel bepaalde gevoelens bij een kleur.

Bij rood voelen we ons wellicht gepassioneerd.

Of we houden van groen omdat het ons doet denken aan de rust van de natuur.
Herken je dit?

Misschien is daarom de vraag ‘Wat is je lievelingskleur?’ eigenlijk zo gek nog niet.

Het kan namelijk in kleine mate iets vertellen over je persoonlijkheid.

Houd je van blauw dan hecht je waarde aan stabiliteit, betrouwbaarheid en eerlijkheid. De kleur blauw doet ons denken aan de lucht en de oceaan. 

Houd je van paars dan verdiep je je wellicht meer in spiritualiteit of het mystieke. Je bent misschien meer intuïtief en andersdenkend.

Bij Kensho geloven wij ook in de kracht van kleur. Want de taal van kleur wekt bewust en onbewust emoties op in ons brein. Wist je dat de kleur groen bijvoorbeeld ontspannen werkt en tegelijk energie geeft? Dit is daarom een perfecte kleur voor Pilates.

Paars en blauw werken heel goed bij Yoga, dit zijn meer rustgevende kleuren die tegelijk ook je brein triggert dieper na te denken.

Rood is de kleur die vraagt om actie! Dit past heel goed bij energieke lessen zoals Zumba en Spinning. Om deze reden heeft Kensho geïnvesteerd in nieuwe lampen voor in de groepsles zaal. In de Hiit-ruimte kon je al genieten van het energieke kleurenpalet dat vrolijk in je ogen danst. Om die reden kon de groepsleszaal niet achterblijven!

Wij willen het meest optimale uit jou halen. Dat doen wij door je brein, lichaam en ziel op allerlei manieren te stimuleren. Wij hopen dat de verscheidenheid aan kleuren jou exact de motivatie geeft om helemaal in je element te komen. Wanneer kom jij de kleurlampen aanschouwen in onze groepsleszaal? Ik daag je uit extra bewust te zijn van wat de kleuren met je doen en of het daadwerkelijk verschil geeft. Zo niet? Dan heb je in elk geval het sporten als een feestje kunnen beleven.

Previous Post

JOIN THE KENSHO FAMILY