Menu

Outdoor

Outdoor

Bootcamp

Bootcamp is het in teamverband sporten in de buitenlucht, waarbij plezier vooropstaat.  Je werkt aan je conditie, explosiviteit en kracht, door  leuke, uitdagende spierversterkende oefeningen waarbij je mateiralen gebruikt als trappen, bankjes en klimrekken. Doordat je in groepsverband traint, ontstaat er al snel een leuke, ontspannen sfeer. De teamgeest zorgt ervoor dat je net dat beetje extra geeft, of je nu individuele oefeningen doet of samenwerkt.

Hardlopen in vijf simpele stappen

Stap 1

Een goede voorbereiding is het halve werk! Bepaal een doel voor jezelf! Zonder doelstelling kan het lastig zijn om gemotiveerd te blijven, waar doe je het tenslotte voor? En er zijn genoeg redenen om te beginnen met hardlopen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van je conditie, afvallen of je wilt een wedstrijd kunnen lopen maar ook het even leegmaken van je hoofd. Vraag een professional om jou te helpen met het bepalen van jouw doelstelling!

Stap 2

Ben je fit genoeg om te beginnen met hardlopen? Soms is het niet verstandig om zelf te beginnen aan hardlopen, bijvoorbeeld bij overgewicht of gezondheidsproblemen kan het betekenen dat wandelen of fietsen betere methoden zijn om mee te beginnen. Wees zuinig op je lichaam: dan kun je na verloop van tijd wel starten met hardlopen. Voorkom blessures vraag een professional om hulp!

Stap 3

Maak een plan. Maak afspraken met jezelf! Met wie, wanneer, hoe vaak en hoe lang ga je hardlopen? Je ziet vaak dat motivatie wegebt als er geen concreet plan is. Wees streng voor jezelf en hou je aan je afspraken. Zo wordt hardlopen een deel van jouw routine.

Stap 4

Zorg voor juiste schoenen en kleding! Door juiste kleding en schoenen te dragen kun je je lichaam beschermen tegen overbelasting. Hardlopen kan een forse belasting op gewrichten, spieren en pezen geven. Win advies in bij een hardloopspeciaalzaak voor de juiste kleding en schoenen voor jou. Draag comfortabele kleding in de juiste maat. Kleding die niet knelt en vochtafdrijvend is. Voor dames kan het prettig zijn om een sport-bh te dragen. Denk eraan, goed gereedschap is het halve werk en dat geldt ook voor hardlopen.

Stap 5

Go for it! Geef niet op, in het begin kan het best zwaar zijn. Het is een kwestie van doorzetten maar wanneer je het onder de knie hebt begint het pas echt leuk te worden. Het voelt goed om een flink eind te lopen zonder buiten adem te raken. Vooral het resultaat werkt motiverend: dat je conditie verbetert en jij lekker in je vel zit!

Boot camp
Kensho Premium Fitness Amsterdam
Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!